

| PRESENTER | ΤΙΜΕ | TITLE OF PRESENTATION |
|--|--|--|
| DREW THOMPSON | 9:30 AM | INJURY PREVENTION IN YOUTH BASEBALL Pitchers |
| Constance Hillyer Nicholas Grillo | 9:45 AM (15 minute Joint Presentation) | EXAMINATION AND TREATMENT THROUGH Spine And Lower Extremity Cases |
| ALANA BURCHMAN | 10:00 AM | THE EFFECTS OF SOOTHING MATERNAL Sounds on State Regulation and Neuromotor Development in Preterm Infants in the NICU |
| KATHERINE BISIO | 10:15 AM | PROJECT BIND: INCLUSION DANCE Classes at the Dorchester Boys & Girls Club |
| NORMAN LANDRY | 10:30 AM | THERAPIST-TO-TRAINER: FACILITATING Post Rehabilitation Fitness |
| | 15-MINUTE BREAD | К (10:45 – 11:00 АМ) |
| NATALIE COVIELLO JESSICA FARLEY LAUREN MURPHY LAURA PATEK | 11:00 AM (45 minute Joint PRESENTATION) | LIVING WITH A CHRONIC DISABILITY Through Mary's Eyes: A Case Study Presentation |
| LAURA SAVELLA | 11:45 AM | IMPACT OF AN INTENSIVE BALANCE TRAINING PROGRAM ON NEAR FALLS IN PERSONS WITH PARKINSON'S DISEASE |
| LAUREN MARIAS | 12:00 PM | FUNCTIONAL MANUAL THERAPY AND THE Case For The Interregional Significance Of Coccyx Mobilization |
| 60 -MINUTE BREAK (12:15 AM -1:15 PM) | | |



| PRESENTER | Тіме | TITLE OF PRESENTATION | | |
|--|--------------|---|--|--|
| I RESERVER TIME TITLE OF I RESERVATION | | | | |
| GREGORY SUCHIN | 1:15 PM | INJURY IN COLLEGIATE BASEBALL PLAYERS: | | |
| | 1.10 1 M | DEVELOPMENT OF A SCREENING TOOL | | |
| | | UTILIZATION OF AN EDUCATION PROGRAM | | |
| JULIE COLLINS | 1:30 PM | DEVELOPED FOR CUSTODIAL WORKERS TO | | |
| | | REDUCE THE RATE AND COST OF SHOULDER INJURIES | | |
| | | JOINT MOBILIZATIONS AND MANIPULATIONS | | |
| SARA VENGROVE | 1:45 PM | | | |
| | | UNIVERSAL MANUAL | | |
| APRIL ZHOU 2:00 PM | | THE IMPACT OF FOOTWEAR ON RUNNING: A | | |
| | 2.00 1 M | BUYER'S GUIDE FOR PATIENTS AT BUPTC | | |
| TRAVIS URIARTE | 2:15 рм | AN EXERCISE CONTINUUM FOR TYPE 2 Diabetes Mellitus | | |
| | | | | |
| 1 | 5-MINUTE BRE | ГАК (2:30 —2:45 рм) | | |
| NICHOLAS NAPPI-KAEHLER | 2:45 РМ | EXAMINING E-HEALTH APPLICATIONS TO | | |
| | | INCREASE PATIENT EXERCISE COMPLIANCE | | |
| | 3:00 рм | MANAGEMENT OF PREGNANCY RELATED Incontinence And Education About | | |
| REBECCA FRANCESCHI | | | | |
| REDECCA I MANCEDOM | | PARTUM MOTHERS: AN EDUCATIONAL | | |
| | | WORKSHOP | | |
| | | ADOLESCENT RESISTANCE TRAINING-WHAT | | |
| ANTIGONE MATSAKIS | 3:15 рм | | | |
| | | NEED TO KNOW: A SYSTEMATIC REVIEW DO DEFICITS IN HIP STRENGTH AND | | |
| | 3:30 PM | ABDOMINAL ENDURANCE CORRELATE WITH | | |
| DAVID SHERMAN | | SHOULDER INJURIES IN THE COLLEGIATE | | |
| | | THROWING ATHLETE: A PILOT STUDY | | |
| | 3:45 PM | HIPPOTHERAPY AND ADAPTIVE THERAPEUTIC | | |
| LINN-KATRINE DAHN | | RIDING: TERMINOLOGY CONFUSION? | | |
| 15-MINUTE BREAK (4:00 – 4:15 рм) | | | | |
| | | | | |



| PRESENTER | ΤΙΜΕ | TITLE OF PRESENTATION |
|------------------|---------|---|
| SARAH STONE | 4:15 рм | RETURN TO LEARNING: THE PEDIATRIC POPULATION POST-CONCUSSION |
| KAITLIN THOMPSON | 4:30 PM | ACTIVE LIVING WITH ARTHRITIS: Developing Educational Podcasts For People With Arthritis |



| PRESENTER | Тіме | TITLE OF PRESENTATION |
|---|---|--|
| ELNATHAN ELDREDGE Farzad Irani Gina DeLisio Kristin Meloni | 9:30 AM (45 minute Joint Presentation) | A MATTER OF BALANCE: Decreasing Fall Risk And Fear Of Falling In Older Adults |
| ALEXANDRA DELANEY | 10:15 AM | Development Of A Coach's Guide To Injury Prevention In Female Gymnasts |
| JENNA RAHEB | 10:30 AM | DEVELOPMENT OF AN INJURY PREVENTION SEMINAR FOR COMPETITIVE FIGURE SKATERS |
| 15 | -MINUTE BREAK (10:45 | 5 – 11:00 AM) |
| HAILEY BECK Lisa Menendez | 11:00 AM (30 minute Joint PRESENTATION) | CASE DEVELOPMENT FOR CLINICAL Decision-Making In Neurological Physical Therapy |
| STEPHANIE IRWIN | 11:30 AM | PHYSICAL THERAPY IMPLICATIONS IN GLOBAL HEALTH: DEVELOPING EDUCATIONAL MATERIALS ON LIFESTYLE CHANGE FOR PATIENTS IN HAITI POST-STROKE |
| TEGAN GUILFOYLE | 11:45 AM | QUANTIFYING ACTIVITY LEVELS IN THE POST-OPERATIVE CARDIAC SURGICAL PATIENT: AN INPATIENT PROGRAM EVALUATION |
| Sonja Moik | 12:00 PM | HOME BASED FES-ROWING FOR PEOPLE WITH SPINAL CORD INJURY |
| 60-MINUTE BREAK (12:15 рм –1:15 рм) | | |



| PRESENTER | Τιμε | TITLE OF PRESENTATION |
|---------------------------------------|---|--|
| ELIZABETH LAMAY Christina Brigante | 1:15 PM (30 minute joint presentation) | LET'S GET PHYSICAL: AN EXERCISE Program For Older Adults In The Blackstone Community Center |
| GENEVIEVE SALLER | 1:45 PM | ENHANCING THE PATIENT-PHYSICAL THERAPIST RELATIONSHIP THROUGH EFFECTIVE COMMUNICATION: STRATEGIES FOR THE STUDENT PHYSICAL THERAPIST |
| VICTOR SANDMAN | 2:00 PM | CAN MENTORSHIP REDUCE Adolescent Obesity By Increasing Physical Activity Through Use Of A Community Center In A Low- Income Neighborhood? |
| PATRICK MOSELEY | 2:15 рм | STATE OF THE SCIENCE: PATELLOFEMORAL PAIN SYNDROME AND PATELLOFEMORAL OSTEOARTHRITIS. IMPLICATIONS FOR INTERVENTION—A 3 HOUR WORKSHOP PRESENTED TO THE 2013 APTA OF MA ANNUAL CONFERENCE |
| | 15-MINUTE BREAK (2 | :30 — 2:45 рм) |
| ANTONIO D'OVIDIO | 2:45 PM | THE EFFICACY OF PHYSICAL THERAPY INTERVENTION FOR POST- CONCUSSION SYNDROME: Å SYSTEMATIC REVIEW |
| DANIELLE DIMARCO Sharon Kwak | 3:00 PM (15 minute joint presentation) | DEVELOPMENT OF Å RESOURCE WEBSITE AND ACTIVITY BOOK FOR CHILDREN AND PARENTS OF CHILDREN WITH AUTISM SPECTRUM DISORDER |
| KYLE KLAPP Sarah Morris | 3:15 PM (30 minute joint presentation) | PROMOTING PHYSICAL ACTIVITY IN Children with Autism across the Cognition Spectrum |
| VIOLET CHANG | 3:45 рм | SELECTIVE TISSUE TESTS OF THE UPPER EXTREMITY: AN INSTRUCTIONAL LABORATORY MANUAL |
| | 15-MINUTE BREAK (4 | :00 - 4:15 pm) |



| PRESENTER | ΤΙΜΕ | TITLE OF PRESENTATION |
|---------------|---------|--|
| ELIZABETH FOX | 4:15 рм | A PROPOSED MANUAL PHYSICAL THERAPY INTERVENTION PROGRAM FOR DYSPHAGIA COMPLICATIONS AFTER TREATMENT FOR HEAD AND NECK CANCER |
| SEAN SULLIVAN | 4:30 PM | TYPE II SLAP LESIONS: SURGICAL Management and Rehabilitation Implications |